Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |

2023. január 20. 22:07 - Kapronczay Gyécső

"Made in Hungária" kódolt üzenet a magyarságról

gondolatok a dalszöveg mélyebb értelméről, több mint egy tini dal

18533_orig_art-6mp.jpg

Made in Hungária

Hungária szülötte, ez nem csak emberekre tárgyakra vonatkozik, hanem magára a kultúrára, a történelem egészére, minden ami ez alatt a név alatt összegezhető.

Hungária, Dzsungária, Kangaria, mind visszamutat a mai országunkra, Atilla Hungáriájára, a Masszagéta közép-ázsiai ókori Hungáriánkra, és az egyik legrégebbi CHNGR államra, melyet most torzan sumernak neveznek.

Ez egy régi mánia,

A mánia, kettős jelentésű, jelenti a makacsságot, a kitartást, az elszántságot. Emellett jelzi Máni tevékenységét a világban. Máni az ókor végének  és a kora középkori világ egyik legelterjedtebb keresztény irányzatának a létrehozója. A mai római és görög kereszténységtől független keresztény világ egyik legnagyobb hatású ókeresztény ága a nesztoriánus kereszténység mellett.

Mikor szombat este
Zsúfolt volt az a tánciskola.

Szombat este a népek nyüzsgését jelezheti, amikor megannyi nép között  csendesen és méltóságteljesen emelkedik ki kultúránk egy ősi "magból". Emellett  itt a szombat este a sokaság nyüzsgését jelenti elsősorban, nem a napnak van itt szerepe. A sokaság, melyből kialakul valami egységes, kiemelkedő világnézet.

És a fénylő lap gitár,
Szabad új ritmust vibrál,
Ami fellobbant és el nem hamvad
Hát nem csoda,
Hogy a szívem lángolt,
A huszadik nyár volt,
Most vagy soha.

Népeink, melyek a saját akaratuk nélkül nem szűnnek meg létezni. Külső erők nem szűntethetik meg. Kiemelkedik a tömegből ez az új szabad világ, és irányzat, ezzel egy új minőséget mutat meg, mely égő fáklyaként világítja be a régi világot, és hogy lehet így is élni, tisztán és becsületesen. Ezt a tisztaságot nem lehet elpusztítani.

Elindult vágy és remény,

Népeink kultúrája reménysugarat adott a világnak, egy vágyképet tár elénk, hogy mi minden hozható ki a világból, mennyi jóság és szeretet, mi mindent lehet felépíteni, ha szeretnénk. Példát mutat nekünk Hunor és Magyar története, hogy lehet egymásért is élni, nem úgy mint azok a népek akik egymás elnyomásából éltek vagy élnek ma is.

kísérte árny és fény,

A munka nem volt mindig könnyű, mert voltak akadályok, problémák amiket meg kellett oldani, de ott volt a tudat és az akarat a sikerhez. Emellett mindig ott voltak az elnyomók akik a tudásunkat, a kultúránkat akarták a magukénak tudni, majd mindig a teljes elpusztításunkra törtek, de teljesen sohasem tudtak megtörni minket. Mind ahányszor eltemettek minket mi újra kihajtottunk, mert nem tudták hogy magok vagyunk. (csak a mai országunk 1100 éves, nemzetünk évezredeken át ível a múltban, megannyi régi már letűnt országainkon keresztül.)

és közben megtanultam újjászületni én.

Bármikor is összeomlott mindaz amit felépítettünk, mindig újra tudtuk kezdeni, a tenni akarás a vágy a világ szebbé tételére, mindig erőt adott nekünk, hogy akár a nulláról is hatalmas dolgokat alkossunk.

Made in Hungária,
Minden álmom otthona,

Hungária, a bennünk lévő minden jóság és vágy megtestesítője, ezért ő lehet az amely álmaink kezdete és teljessége egyben. Hungária az évezredeken átívelő világkép megtestesítője a magyarság számára.

Mennyi szép és szeszélyes mágia

Jelezheti a magyarság ősi vallását, vállalását a világ jobbá tételére. Az ősi vallásrendszerünket a szkíta máguspapok tanításait, a magyarság varázslatos történelmét.

Made in Hungária,
Ez az a mánia.
Aki hű volt hozzám
Nincs mit megbánnia.

Aki valóban képes volt magyarként élni és átérezni mindazt ami magyar, nem a pénz és a napi civilizációs szeszélyek irányították, az megkapja az örök igazságot. Aki apró pénzre nem váltotta fel magyarságát annak soha sincs mit megbánnia. De ha meg is tette és megbánta de visszatért mindig vissza lett fogadva.

 Mert szólni csak itt tudok,
Míg a szívem szólni hagy,
Hiszen itt voltam én nagyon kicsi ,
És lettem kicsit nagy,
És ez a szív százszor,
Újra fel lángol,
Ha velem vagy.

A magyarságunk szeretete és az abban való hitünk, akárhányszor is elnyomják, újra fellángol. Ha mi magyarok megtaláljuk egymást és összefogunk, boldog világot tudunk építeni, és senki nem győzheti le a magyarságot. Túl régi és tapasztalt ez a nemzet már hogy újat tudjanak mutatni nekünk. Az egységes tudat mindig felül tud emelkedni az elnyomók dezinformációs hullámain.
 

(Nem tudjuk, hogy eredetileg valójában volt-e ilyen gondolat a szöveg megírásakor a készítők részéről, de egy magyar ember számára, aki már egy kicsit is ismeri történelmünket és képes az ezredéveket szívében átérezni, az érteni fogja a dalszöveg ezen mondanivalóját is. )

(olvasónktól)

 Ha esetleg kedvet kaptál a dalhoz is:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nimrodnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr7618030906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |
süti beállítások módosítása