Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |

2018. december 18. 14:49 - Kapronczay Gyécső

II. András királyunk terve a két Magyarország egyesítése

Egy reális terv, melyet a Mongol hódítás söpört el

hungaria.jpg

A Kaukázusi- és a Kárpát-medencei magyar állam egyesítése II. András akkor még reális terve. A Mongol haderő előrenyomulása és a Keleti-Magyarország megszűnése után ez a terv lekerült a napirendről. A Kárpát haza Magyar birodalmának a védelme volt immáron fia, IV. Béla feladata.

A Magyar királyságot nem tudták elpusztítani a Mongol-Tatár hadak, sikeresen kivertük országunkból a betörő hordákat, viszont volt egy Magyarország, melyet több különböző állammal egyetemben megszüntettek.

Gyécső /nimrodnepe.blog.hu/
Kép alapjának forrása: www.terkepek.net

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nimrodnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr5414498548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fazakas László 2020.05.27. 22:50:41

Ahogy így elnézem - akkor minden bizonnyal nagyon jól bejönne szegény anyukám által gyerekkorunkban oly sokat emlegetett - "Magyarország határait 3 tenger mosta".
De vajon mit szólnának mindehhez azok a "többezer éves" - és persze "ősi dákó-román" haverok, merthogy Románia területének eme térképen még csak halvány nyomait se látom!
Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |
süti beállítások módosítása