Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |

2019. június 05. 10:59 - Kapronczay Gyécső

Miért siratjuk "Trianont"? Hát ezért!

trianon-egy-sulyos-politikai-hiba-1024x660.jpg

Kérjük kedves olvasóinkat figyelmesen olvassák el cikkünket. A teljes cikk ismerete nélkül a bevezető félreértésre adhat okot! (Szerk.)

Egy régi történetet szeretnék elmesélni nektek. Akik nem látják, a különbségeket lehet nem is értik népünk dolgait. Sajnos a felszínes gondolkodás és az ismeretek hiánya félrevezeti az embereket. Főleg a nem magyarokat.

Történt egyszer, hogy megkérdezték tőlem, miért fáj nekünk, magyaroknak annyira ez a trianon dolog? "Annyi annyi birodalom volt, amely hatalmas területeket vesztett el és nem szomorkodik miatta."

A kérdés új volt számomra és meglepő, hirtelen nem is tudtam most akkor mi van?! Mert ugyebár tényleg volt igazság a kérdésben, de mégsem éreztem jogosnak, mert valahogy mégsem volt ugyanaz a dolog, és nem azért mert ez velünk történt a többi meg mással.

Na, itt csapott belém a válasz akár a villám a viharban.

Jött is a felismerés.

Miről is van szó? Látnunk kell a kontextusokat, hogy megértsünk mindent. Egyik nagy birodalom sem szomorkodik az elvesztett területek miatt. Hogy most mondjak egy meghökkentőt, mi magyarok is így vagyunk ezzel. Mi sem szomorkodunk az elvesztett területek miatt, de nem mindegy miről is beszélünk, ehhez pontosan kell látnunk miről van szó, mert az ismerős által feltett kérdés, bár jóindulatú volt, de rossz volt a megközelítése, és itt volt a nagy hiba.

Ahogy a tanáraink modották volt: „Már a kérdés is egyes” De ő nem tudhatta, hogy a kérdésben benne van a tudatlanság. Valljuk be akkor még én sem gondolkoztam el a különbségen.

Miről is van szó?

Egyetlen állam/birodalom sem szomorú azért, mert elvesztett akár hatalmas és most jön a lényeg HÓDÍTOTT TERÜLETET, itt jön a vicces rész is. A magyar nép sem és Magyarország sem szomorú azért, mert hódított területeket vesztett. Nem szomorú amiatt mert Ausztria elődjének területe nem a mienk, vagy Nagy Lajos királyunk hódításai már nem tartoznak országunkhoz, esetleg Halics, vagy Ráma, vagy Bosznia miatt.

Na, emiatt nem sírnak más népek sem mert ők csak HÓDÍTOTT TERÜLETET vesztettek el.

DE!!! Egyik sem vesztett TÖRZSTERÜLETET és itt van a lényeg, egyik sem vesztett olyan területet, amely mindig is az övé volt és mindig is őshonosként lakott ott. Minden birodalom, minden állam, ha össze is omlott a magterületei, a törzsterületei mindnek megmaradtak.

Ez a nagy különbség! Még mások csak mindösszesen hódított területet vesztettek, addig Magyarország ősi törzsterületeit, vagyis ténylegesen a testét szabdalták fel. Olyan területeket, melyek mindig az államhoz tartoztak, az állam szerves részét képezték, és a csatolt Horvátországon kívül minden ma ott élő nem magyar népesség a Magyar állam területére bevándorolt későbbi népesség.

Tehát nem egy Nagy Lajos király korbeli tényleges Nagy-Magyarországot daraboltak fel, hanem Magyarországot „nagy” nélkül, mert a Kárpát haza maga a magterület, a magyar terület.

Egy hódított területek nélküli csak és kizárólag törzsterülettel rendelkező népet vittek a kínpadra. Megpróbálták kivégezni. Keresztre feszítették, de mind a mai napig rettegnek, mert nem halt meg.

Mint krisztusi utat bejárt népünk életét nézve, most rettegnek a feltámadástól. Pedig nem kell félni a mi népünk a szeretet népe, nem a bosszútól kell félni, hanem a gyilkosoknak önmaguktól s lelkiismeretüktől, mert egyszer lesz nekik is lelkiismeretük, és az fogja felemészteni őket.

(Hozzá teszem ez csak apró részlete a trianoni tragédiának, mert elsősorban itt nem területek a legfájóbbak, hanem az a pusztítás és magyarellenesség, és a magyarság megnyomorítása, melyről bőven lehet mesélni.)

Gyécső: /nimrodnepe.blog.hu/
kép: internet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nimrodnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr7614879480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |
süti beállítások módosítása