Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |

2022. október 20. 10:39 - Kapronczay Gyécső

"Nem mindenik seculum-ban születik főnix."

A turul újjászületése a pilisben a Kárpát-medence szívében

311607102_10225071953760148_3870466797309309482_n.jpg

kép: Somorjai Ede
forrás: internet

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nimrodnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr8517958442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mandala75 2022.10.26. 18:58:11

TURUL - Az isteni gondviselés és iránymutatás nemzeti jelképe.
Az ősi magyar hit, és a szent hatalom, és az önállóság megtestesítője.
A Magyarok Egységének és Összetartásának Szimbóluma.
Valamennyi turulábrázolásnak egy a mondanivalója – a magyarság megmaradását fejezik ki a történelmi Magyarország egész területén.

4 TURUL Szobrot állítottak (1896-ban):
Amelyek az ország „4 kapuját szimbolizálták” (Dévény, Munkács, Zimony, Brassó). Mindegyik „átnézett a határon”, azaz az országból kifelé fordult. Ausztriával, Oroszországgal, Szerbiával, és Romániával szembe fordulva jelezték, hogy megvédik a magyar állam integritását, szabadságát !!!

(írás forrása: turul.info/turul/sorsa
Fő oldal + térkép hol vannak még turul szobrok Nagy Magyarországon: turul.info/

Mandala75 2022.10.26. 18:58:13

A FŐNIX madár :
a NAP jelképe, a visszatérése a megújulást, a feltámadást az átváltozást, a megerősödést szimbolizálja. Tűz elem. Ez az ŐSELEM a szellem átalakító erejét jelképezi, a madár pedig a lélek szimbóluma. Felégeti az akadályokat, lerombolja az elavult nézeteket, és új ideát teremt a helyébe. E Tűzmadár a ciklikusan elpusztuló és újjászülető univerzum szimbóluma.

A feltámadás jelképe a Főnix, akárcsak maga Krisztus. És végezetül még egy érdekes apróság. Ha megnézzük a Krisztusi ábrázolásokat, mindenhol azt látjuk, hogy a sugárkoszorújában egy vízkereszt látható. Ami azt jelzi, hogy a lelkében térforrás van. Jelentésében ez megfelel a halála után harmadnapra feltámadó Főn-X madár tulajdonságainak, mivel ott látható a krisztusi főn az X.

FŐNIX AZ IDŐFIZIKÁBAN

A Főnix madár: az időhurok transzcendens ábrázolása. Erre utalnak a mítoszokban szereplő sajátos tulajdonságai a madárnak. (A Szfinx és Griff titka ).
A Főnix szó szerint Tűzmadár, mivel egy tachion rendszerről van szó. Tehát nem biológiai lény, igazából semmi köze gémhez, sashoz, fácánhoz vagy pávához. Azért nevezik madárnak, mert repül, akár egy energiakvantum.

A Főnix eredetileg a Vízben született, mivel a teremtés elemei közül ez az első, az őskáosz hullámtere, amiben a Tűz létrejön. Mindig csak egy van belőle - ez utalás az első térszeránra, a Mindenhatóra. Pont ezért ábrázolják hegytetőn vagy a világhegy (Teremtő tachion) csúcsán, jelezve, hogy isteni lényről van szó. Születése a teremtési ciklus kezdetét jelzi, halála a végét. A Nap madara, mivel a Napban működik a rendszert megtartó helyi térszerán, a Napisten. Ezért tér vissza meghalni és újjászületni a Napvárosba (Aranyváros).

Az időhurok az önkeltésének tulajdonságai miatt romolhatatlan és halhatatlan, s magában hordozza a teremtés folytatásának reményét. Az a tény, hogy nem a Napvárosban lakik, hanem csak megújulni jár oda vissza azt jelzi, hogy az Isten kerubjaként aktívan részt vesz a teremtésben, kint élve a világban (a teremtmények között).

A Főnix egy platóni (nagy) évig él (25 680 kis év), mert ennyi időbe telik, míg az égen a Nap és a Hold, valamint az öt szemmel látható bolygó visszaér a kiindulópontjára. Ezen nagy csillagászati ciklus végével szerintük újra megismétlődik a világtörténelem, mivel a bolygók kölcsönhatásai is megismétlődnek. Így a Főnix az univerzum egyfajta képmása volt a számukra, az idő ciklikus voltának megszemélyesítője. A sztoikusok szerint egyenesen tűzben pusztul el és tűzben kel új életre az univerzum, s a folyamat vég nélkül ismétlődik.

A Főnix, ez a mitikus Tűzmadár, 500 évenként megjelenik Héliopoliszban (a NAP városában).
Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |
süti beállítások módosítása