Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |

2020. szeptember 14. 10:04 - Kapronczay Gyécső

Dicsőség a hős ősöknek dicsőség Szigetvárnak

"Ha Európa aljanépe elfeledte is, mi sose feledjük gróf Apponyi Albert szavait és Szigetvár hős védőinek örökbecsű tettét!

"A történelmi Magyarország töltötte be azt a feladatot, hogy megvédte Európát a Keletről fenyegető veszedelmek elől. Ezt a hivatást tíz századon át töltötte be, és erre egysége tette alkalmassá.
Folyói és völgyei rendszere, oly egységet alkotnak, amely csak egységes hatalom által kormányozható.
A közép hatalmas gazdasági üzemet alkot, a szélek tartalmazzák mindazt az anyagot, amire a gazdasági fejlődés szempontjából szükség van."
gróf Apponyi Albert
119004465_3794391617241755_8042657923513862334_n.jpg
A képen:

Hősi halála emléknapján avatták föl 2016-ban a Zrínyi Miklóst és katonáit ábrázoló kompozíciót, Szabó Tamás szobrászművész alkotását, mely Szigetvár 1566-os védőinek tiszteletére és építésekor a Zrínyi-év emlékezetére készült.
A szoborkompozíció azt a pillanatot ragadja meg, amikor Zrinyi Miklós hadvezér végső támadást intézve a török ostromlók ellen maroknyi seregével kirohant a vár ostromlói ellen.

A talapzaton latinul ez olvasható:

"IN GLORIAM ET HONOREM AETERNUM MILITUM INVICTORUM. MMXVI."

(Örök dicsőség és tisztelet a legyőzhetetlen katonáknak! 2016)"

forrás: internet
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nimrodnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr4316200492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |
süti beállítások módosítása