Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |

2020. június 04. 11:43 - Kapronczay Gyécső

Trianon 10 oka 1.rész MAGYARÍRTÁS

Trianonról a fiatalok nyelvén kell szólni – Történelmi animációs sorozat indul

"Trianon az egyik legsúlyosabb történelmi traumánk, már önmagában ezért foglalkozni kell vele.." "..hiába történt mindez száz éve, Trianon velünk él, a mindennapjaink része. Ezért álltunk elő olyan produkcióval, ami reményeink szerint fogyasztható a széles közönség számára, és felkelti az emberek érdeklődését. A tíz epizód mindegyike igen rövid, 3-4 perces, így gyorsan meg lehet nézni, ugyanakkor tíz külön okát tárjuk fel a békediktátumnak, így mégis beleláthat bárki az események részleteibe. A Trianonhoz vezető út rendkívül hosszú volt, okai összetettek, éppen ezért nem csak a múlt iránt érdeklődők számára lehet érdekes a sorozat. Mindezek ismerete segíti a jelenben való tájékozódást és a jövőről való gondolkodást."

"Trianon előzményeit a legtöbben az első világháború kitörésétől vagy a kiegyezéstől, esetleg az 1848-49-es szabadságharctól kezdik el boncolgatni. Véleményünk szerint sokkal messzebbről kell kezdeni, bizonyos folyamatok már az Árpád-korban elkezdődtek, a török időkben pedig igen csak felerősödtek. Csakhogy egy példát említsek, ha 1848-tól vagy 1867-től kezdjük el vizsgálni az eseményeket, akkor egy olyan téves alaphelyzetet képezünk, mintha a Kárpát-medencében mindig csak a lakosság felét tette volna ki a magyarság. Pedig ez közel sem igaz."

A teljes cikk elérhető itt: https://mandiner.hu/

forrás: youtube, internet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nimrodnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr5115739814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |
süti beállítások módosítása