Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |

2020. január 10. 09:36 - Kapronczay Gyécső

Itthon mikor lesz végre ilyen?

Ez itt nem a reklám helye!

question-mark-3470780_960_720.jpg

Mikor jut el végre arra a magyar társadalom, hogy képes legyen ilyen termékeket a piacra dobni mint az alábbi fényképen látható?!

Mikor felejtik már el a gyártók is a megfelelési kényszert és végre készítenek ilyen vagy ehhez hasonló csomagolásokat itthon? Attól mert egy magyar terméken magyar felirat van vagy esetleg ki tennék a magyar címert még nem lenne senki sem soviniszta. 

Milyen szép is lenne, ha minden magyar terméken magyar feliratokkal találkozhatnánk (külföldön is) és akár a magyar jelképekkel, mint ahogy ezt látjuk a szlovákoknál és más népeknél is.

Legyünk végre büszkék kultúránkra, múltunkra, nem kell elrejteni, eldugni a sufniba!

Leginkább azokról a termékekről van szó, melyek kivitelre mennek, ott miért szégyellik a magyar gyártók a magyar nyelvet? Mitől félnek? Nem lesz kisebb a bevételük semmivel sem, csak talán a szívük kő helyett tényleg szív lenne.

Tudjuk vannak jó példák, azért nem olyan rossz a helyzet mint ami fel lett festve, de ez főként a belföldi piacra érvényes. A külföldi, kivitelre szánt minden termékről virít a meghunyászkodás minden formája. Számolni nem lehet hány és hány magyar termék megy ki úgy külföldre, hogy sem magyar felirat sem magyar jelkép, vagy jelképrendszer nincs rajta.

Legtöbb helyen már arra sem veszik a fáradtságot hogy feltüntessék, hogy "Made in Hungary" pedig a lehetőség adott lenne, inkább nyomatják a "Made in EU" feliratot, mintha attól bárkinek is jobb lenne. Pedig a rólunk alkotott kép apró, sokszor morzsányi szemekből épül fel, nemcsak imázsfilmekből.

20200109_17005652.jpgEgy kiváló országimázs a szlovákoktól, ők nem szégyellik
a jelképeiket még akkor sem ha tőlünk kölcsönözték

20200109_170117.jpg

kép1: internet
kép2;3: szerk.

Szerkesztőségünk minden esetben szeretne úgy fogalmazni, h nemzeti érzéseket ne sértsen, de egyértelműsítse a magyarság álláspontját hitvallását.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nimrodnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr6115401298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |
süti beállítások módosítása