Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |

2020. január 07. 23:42 - Kapronczay Gyécső

Szkíták, vagyis a magyarok

"avagy nemcsak a nyelvünk, s kultúránk szkíta"

 "A szkíta szövetségi rendszer kiépítői azon népek kik magukat Mag'ortól származtatják, s miután újraegyesültek egy nemzetben, nevüket mindannyiuk őséről Mag'orról vették."

14316854_1281756318504236_8909433145407711574_n.jpg

„Az R1a (Eu19) szkíta génjelző (lilás bíbor színnel) Magyarországon (a Kárpát-medencében) a legmagasabb (60%), Lengyelországban (a Szarmata Alföldön) 56%, Ukrajnában (Meótiszban) 54%, a többi körzetben alacsonyabb.
A szkíta génjelző, az R1a1 alapján a magyarok tehát 60%-ban szkíták, a németek viszont csak 6,2%-ban. Ebből arra következtettem, először az adatok kiértékelésében, hogy a genetikai bizonyítékok szerint a szkíták se nem indoeurópaiak, se nem irániak, idetartoznak a szarmata eredetű lengyelek és az indo-szkíták is.

Így tehát a magyarság embertani típusainak vizsgálata éppúgy, mint genetikai jellemzői a Kárpát-medence és az eurázsiai síkság lakóinak alapvető, 70% feletti biológiai egységét igazolják, megerősítik történelmi krónikáinkat, nemzeti hagyományainkat, s egyben cáfolják (3-8%-os rokonsági szintet jelezve) a finnugor dogmát. Ahol a korabeli történelmi források szerint szkíták, szarmaták, hunok, avarok, tehát a magyarok jelentős számban laktak, ott az R1a1 génjelző rendszerint kiemelkedően magas értéket mutat.

A történelmi forrásokat tehát szigorú, elfogultságtól mentes, természettudományos tények igazolják.” - Grandpierre Atilla -

7xqli4f.jpg"Tamara" szkíta királynő
(Tomiri, Tomiride, Tomris, Thomris)

2019-re bizonyítottá vált hogy a ma élő keleti szláv népességben is meglévő R1a génjelző nem "szláv" ahogyan azt ők mondják hanem az ősszkíta  gének nagy területen való szétszóródása révén a szkíta népek szlávok közé való beolvadásának okozata. Tehát az R1a haplopcsoport nem szláv hanem eredetét tekinthetően szkíta genetikai csoport az R1b kelta (ma nyugat-európai) mellett.

forrás: internet
képek: internet,
internet

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nimrodnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr3115398276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szaggitarum 2020.01.08. 11:57:28

A cikk arra próbált kitérni, de nem részletezte, hogy az R1a haplopcsoport szkíta sírokból kikerült testek vizsgálatánál lett kimutatva, mely a legrégebbi ilyen kimutatoott az adott haplopcsoportban. Így a sok száz évvel későbbi szláv népesség csak ezt megörökölhette, mint több más nép is. Természetesen itt nem az van elutasítva hogy a szlávok ne lehetnének a szkíták vagy a szarmaták leszármazottai. A probléma ott van kifejezetten hogy az R1a haplopcsoport mint olyan szlávnak legyen nevezve, ezzel minden ilyen népet szlávnak kelljen nevezni. Mivel a legrégebbi népesség melyben kimutatták ezt a haplopcsoportot, vagyis valószínűleg náluk jött létre ez a mutáció az a szkíta népesség volt, így ezt legjobb esetben is szkíta haplopcsoportnak lehet nevezni nem pedig szlávnak. Akár az R1b kelta haplopcsoportot, mely a nyugat-európai népek sajátja főként. De nem lehet csak franciának, vagy angolnak kisajátítani. Ha kifejezetten csak a genetikát nézzük, akkor a magyar népek és a szláv népek is ugyanahhoz az R1a haplopcsoporthoz tartoznak főként, mely a szkíta és/vagy szarmata genetikai leszármazást mutatja. Itt még kérdés, hogy a szkíta és a szarmata között volt-e eredendően genetikai különbség és az egyik a másik fölé kerekedett-e valamikor?! Ez még jó kérdés. Még a kulturális és nyelvi kapcsolatok között is sok a kérdés, de érdekes és szép téma.

Esküdt 2020.02.10. 14:41:23

Üdvözlöm, Gyecso barátom! Ha nem esik nehezére, kijavítaná „Tamara” királynő nevét? Ő ugyanis (a görögös Tomyris/Tomürisz alakból következtetve) alighanem Tömörnek, azaz Vasnak címezte magát.

Kapronczay Gyécső 2020.02.10. 14:46:09

Üdvözlöm!
Köszönjük a hozzászólást! Kiváló meglátás a gondolata. Teljes mértékben jó lehet az az irány, melyet hozzászólásában leírt. A mai Tömör szavunkhoz állhat legközelebb a neve. Nagy a valószínűsége hogy ezzel a jelentéstartalommal ruházta fel magát.
A Tamara és a Tömör, Tömöre szavak nem zárják ki egymást. A sok sok szép nyelvjárásban a tömör szó hangozhatott tamarnak is, ezt nem zárhatjuk ki. Teljes mértékben egyetértünk a tömör azaz vas jelentéssel.
Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |
süti beállítások módosítása