Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |

2019. július 23. 07:45 - Kapronczay Gyécső

Hunok által lakott ALMUS!

Ki tudja hol lehetett ez a terület és a többi? UTUS, HISCUS, ALMUS..

almos-vezer-gyerektv.jpg

A rugusok és némely más népek pedig Bizye-t és Arcadiopolist kértek lakóhelyül, llernac, Attila kisebb fia is a távolabbi Scythia minorban kapott földet az övéivel együtt. Emnetzur és Ultzindur, ennek vérrokonai Dacia ripensisben, Utusban, Hiscusban és Almusban birtokoltak földet, és a mindenfelől előrohanó sok hun akkor a Római Birodalomban (Románia) /nem a mai oláhia/ meg­adta magát, ezeket most sacromonüsusoknak és fossatistusoknak nevezik.  (Getica 266.)

Frissítés! Egy német nyelvű könyv Utust egy Vit nevű településsel azonosítja, Almust egy a mai Bulgáriában található Lom nevű településsel azonosítja. Többet jelenleg nem tudni. Link

kép forrása: internet (Álmos vezér)

Frissítés! Fenti cikkünkben egy érdekes de nem megválaszolhatatlan kérdéssel álltunk elő. Úgy néz ki csípi a magyartalanítók csőrét e kedves kis érdeklődés. Már tépik a hajukat miattunk. Sajnos cikkünkben található kérdéseket próbálják cáfolni, de kérdést nem lehet cáfolni. Persze egy kérdés lehet naív vagy célratörő de mondjuk ki minden kérdés feltevésének oka van. A "drága" kicsinyes ellenoldalon szerkesztőink szájába adnak olyat, mely el sem hangzott, le sem lett írva. Állítólag a fenti kérdésünk a hun-magyar azonosságot szeretné bizonygatni. Itt jelzem ilyen cikkünkben nem történt. De ha már így vélik a kedves "okosak", hát legyen így, köszönjük az észrevételt. Hozzátesszük soha nem említettünk olyat hogy az Almusban vagy Almudtzban élő hunoknak bármi köze lenne Árpád magyarjaihoz, de ha ekkora nagy a hajcihő és máris tépik a hajukat a magyartalanító oldalon, hát legyen. Mi is elgondolkozunk rajta talán mégis lehet köze a hunoknak a magyarokhoz? Hoppá minő borzalom. De hát ez van! Persze értjük kiverte a biztosítékot náluk hogy Álmos uralkodónkról tettünk be egy rajzolt képet cikkünkhöz, ezzel sugalltunk volna bármit is? Nem tudom, talán igen talán nem, ezt döntsék el az olvasók. Részünkről köszönjük a hajcihőt, tudjuk hogy jó úton járunk. Köszönjük! De talán.. jobban jártak volna ha csendben maradtak volna!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nimrodnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr314974536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |
süti beállítások módosítása