Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |

2023. május 30. 12:03 - Kapronczay Gyécső

Egyedül a Nagy Mongol Birodalom ellen

A HM Zrínyi Nonprofit Kft. Katonai Filmstúdiója dokumentumfilmet készített az 1241-42. évi tatárjárásról. Az alkotók a legújabb kutatási eredményeket ismertetve régészeket, hadtörténészeket, sinológust szólaltatnak meg. A szakértők között ott találjuk Mongólia korábbi budapesti nagykövetét is. A látványos jelenetek felvételénél a korszak legjobb hagyományőrzői voltak a stáb segítségére.

Az új kutatások sok újdonságot hoztak. Megtudhatjuk, hol állt a Sajónál a magyar tábor, kiderül, hogy a mongol krónikák szerint akkorák voltak Muhinál a tatár veszteségek, hogy Batu kán már akkor a visszafordulást fontolgatta. De arra a kérdésre is keresték az alkotók a választ: ha a mongol birodalom terjeszkedése volt a cél, miért vonultak ki oly hirtelen a tatár seregek a Magyar Királyság területéről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nimrodnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr3818135334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |
süti beállítások módosítása