Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |

2020. szeptember 01. 10:49 - Kapronczay Gyécső

"Árpád népe törökül beszélt?!" TÉNYLEG?? Neked is ezt tanították?

Ne higgy el mindent amit mondanak, gondolkodj!

hat-tars_1.jpg

gondolatok..

Sokan azt mondták, hogy Árpád népe nem beszélhette a ma magyarnak nevezett nyelvet, hanem egy törökös nyelvet beszéltek, majd mivel jóval kevesebben voltak a Kárpát-medencei népeknél ezért nyelvüket átvették tőlük és bár politikailag övék volt a hatalom ők lettek az uralkodók, de nem az ő nyelvük maradt meg, vagyis a mai magyar nyelv nem tőlük származik.

Van egy logikai bukfenc viszont. Ha Árpádék nem a magyar nyelvet beszélték volna, akkor a későbbi korokban például Juliánus barát nem írhatta volna azt, hogy ő magyar nyelven tudott volna értekezni és megértetni magát a keleten maradottakkal. Tehát ha Árpád népének nyelve megszűnt volna, akkor a velük azonos nyelvet beszélő kint maradott testvérnépek kétszáz évvel később nem érthették volna Juliánus barát kárpát-medencei nyelvét.

Az viszont ténylegesen igaz hogy Árpád népessége jóval kisebb létszámú lehetett, mint a már Kárpát-medencében élő Várkony - Hungár (avar - onogur) népesség.

Tehát ha az is egyértelmű, hogy a Kárpát-medencében élők többen voltak, az ő nyelvüknek kellett jobban érvényesülnie. Függetlenül attól, hogy a fent említett Várkony – Hungár népesség nyelve vagy Árpádék népének nyelve ( de inkább mondjuk nyelvjárásnak, esetleg dialektusnak ) maradt-e fönt, akként amit ma  magyar nyelvként ismerünk, látható hogy mind a kettő azonos tőről kellett, hogy fakadjon.

Azaz Árpád és népe magyarul kellett, hogy beszéljen, mert különben Juliánus barát nem mondhatta volna azt hogy a keleten maradottak is a  mi nyelvünket beszélik, de a Kárpát-medencében korábban is bent lakó népek többségének is a magyar nyelvet kellett beszélnie mert ha nem magyarul beszéltek volna akkor Árpád népének nyelve nem maradt volna fent, vagyis erre minimális lehetett volna az esély.

Akár Etele népéről akár Árpád népéről beszélünk, minden esetben olyan információkat kapunk vissza a krónikákból hogy azért is tetszett nekik a Kárpát-medence a katonai, védelmi, és gazdasági előnyei mellett, mert itt bent a népek ugyanazt a nyelvet beszélték, mint ők maguk és megértik egymást. Tehát a Kárpát-medencébe beérkezők minden esetben testvéri népekkel tudtak egyesülni.

Ehhez jön hozzá a Besenyők nyelve is: A Besenyők magyarral egyező nyelve

szerk.:Gyécső
kép forrása: internet

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nimrodnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr316185002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kapronczay Gyécső 2021.01.23. 20:16:13

A baskírokkal csak az a baj, hogy csak a 13. században váltak török nyelvű néppé. Ha a baskírok korábban nem voltak török nyelvű nép, akkor Juliánusz barát sem beszélhetett török nyelven, mármint ha az anyanyelvét nézzük.
Csak két dolgot feltételezhetünk. A baskírok egy ismeretlen nyelven beszéltek majd lettek török nyelvűek, vagy a baskírok is ugyanazt a magyar nyelvet beszélték amit Árpádék és később Juliánusz barát is. A baskírok a magyarok (besgurok - Ötugorok), és a Hunnugurok (onogurok) egy nyelvű és kulturájú nép, akkor csak arra a következtetésre juthatunk hogy mindannyian a magyar nyelvet beszélték, különben nem a magyar nyelv maradt volna a domináns nyelv a Kárpát-medencében.
Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |
süti beállítások módosítása