Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |

2020. február 11. 16:23 - Kapronczay Gyécső

Tudtad?!

15676841262068893_800x600.jpg

„A 19. század végén az egy főre jutó GDP Magyarországon – a trianoni területet alapul véve – a nyugat-európai átlagos szintnek valamivel több, mint a felét tette ki, a mintánkban szereplő nyugat-európai országok mindegyike mögött elmaradva. A 20. század elején Magyarország kis mértékben közeledett Nyugat-Európához, s ez a folyamat az első világháború előtti években tetőzött, amikor a magyar szint a nyugat-európai átlag 60,4%-át tette ki.”

Tette ezt úgy Magyarország, hogy a nyugat európaiakkal ellentétben nem igázott le, és nem gyarmatosított egyetlen népet sem, nem rabolta ki a világ arany, egyéb ásvány- és élővilágát, majd munkaerejét. Nem vetett ki semmilyen adót, főleg nem gyarmati adókat, melyből galád módon meggazdagodhatott volna. Emellett egy idegen dinasztia magyarbarátnak egyáltalán nem mondható rendszerében közelítette meg a gazdaság a nyugat-európait.

 Így tessék nézni az állítólagosan elmaradottnak tekintett közép-európai világot.

 

kép:Internet
idézett szöveg:
internet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nimrodnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr5715469650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |
süti beállítások módosítása