Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző és politikai (jól)Megmondó-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |

2018. november 15. 14:12 - Gyecso

Egy szerb férfi megmondta a tutit Délvidék elcsatolásáról!

16901918.jpg

Délvidék elcsatolásának november 25-én esedékes évfordulója közeledtével ezekben a napokban Délvidék-szerte megemlékezéseket tartanak Magyarország történelmi déli területeinek megszállása 100. évfordulója alkalmából, amit a szerb oldalon „felszabadításnak” neveznek. Ehhez azonban rögtön hozzá kell tenni: ahogyan annak idején sem fogadta minden délvidéki szerb virágesővel „felszabadítóit” (sőt,  a korabeli fotók arról tanúskodnak, hogy a szerbek által lakott települések főterein is több volt a sajkacsás katona, mint az örvendező civil), úgy ma sem kereszteli el minden szerb november 25-ét felszabadulásnak. Sőt.

 

Mint arról a DélHír is beszámolt, november 9-én a szerb hadsereg Újvidékre bevonulásának 100. évfordulóján az újvidéki városvezetés megemlékezést tartott, amit a VMSZ által is támogatott haladó Miloš Vučević polgármester „felszabadításnak” nevezett. Egy Boban Lazić nevű Facebook-felhasználó így kommentálta Délvidék „felszabadítását” a saját hírfolyamában:

„Vajon kitől szabadították fel? Újvidék és Vajdaság  nem voltak megszállva az I. világháború alatt! Tiszta koholmány és hazugság ily módon magyarázni az akkori történéseket. Vajdaságban és Újvidék területén nem folytak semmilyen harcok az I. világháború alatt! Ahhoz, hogy valaki „felszabaduljon” előzőleg megszállás alá kell, hogy kerüljön. Vajdaság évszázadokon keresztül Magyarország és az Osztrák-Magyar Monarchia része volt! Európai udvarok követelésére adták a gyéren lakott déli területeiket letelepedésre az oszmánok alatt szenvedő szerb népnek, amely asszimilációnak és pusztulásnak volt kitéve a törökök alatt. Čarnojevićék vezetésével a szerb nép oltalmat talált a keresztény magyaroknál és osztrákoknál, megőrizhette kultúráját, vallását, identitását, rengeteg kolostort és templomot építhetett fel magának új hazájában! Emellett szabad nyelvhasználatot, oktatást, stb. évezhetett … a Szerb Matica, az első (szerb) színház, az első (szerb) gimnázium, mindez a mai Vajdaság területén jött létre! És most, ma ÚJVIDÉK ÉS VAJDASÁG FELSZABADULÁSÁT ÜNNEPELJÜK! VAJON KITŐL????? A LEGNAGYOBB SZERB LÁNGESZEK A „MEGSZÁLLÓ” BIRODALOM TERÜLETÉN SZÜLETTEK ÉS ISKOLÁZTATTÁK MAGUKAT, annak  köszönhetően, hogy a legfejlettebb, legcivilizáltabb világközpont volt, aminek köszönhetően felvirágzottak az akkori korszak európai értékei. Szerbiában a törökök voltak a megszállók, mert az nem volt az ő területük. Hogyan lehettek az osztrákok és a magyarok megszállók a saját történelmi területükön? Ki lett használva egy pillanat, hogy a háborút elvesztőktől elvehessék a területeket a  „szerbbarát és szövetséges” angolok és a franciák jóváhagyásával. Ugyanazok jóváhagyásával, akik a huszadik század végén megbombáztak minket! Ezek a „barátok” tolták a naiv és megbolondított Principet, hogy ölje meg Ferenc Ferdinándot, ezen „hazafias” tettnek árát Szerbia pusztulással és lakossága egyharmadának elvesztésével fizette meg.”

 

45993882_2066812033405835_1764534884895817728_n.jpg

Forrás és képek: http://delhir.info

Reméljük egyszer talán felébrednek a népek és ráébrednek, hogy mi mindig építettük őket és felemeltük ahol csak tudtuk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nimrodnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr3114374247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző és politikai (jól)Megmondó-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |