Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |

2018. október 25. 18:16 - Kapronczay Gyécső

Elgondolkodtató

298839_189360820_big.jpgKép: ujmagyarverszovetseg

Az alábbi ténymegállapítások álljanak itt azért, hogy mindenki elgondolkodjon azon, hogy mennyi mindent elhazudtak a történelmünkből, és még mennyi minden lehet, amiről szimplán nem beszélnek!

Hunnia vagy Hun Birodalom néven egyetlen egy középkori forrásban sem említik Athila Király országát!

Mindenhol Hungáriának, vagyis Magyarországnak nevezik.

Paulus Orosius katalán szerzetesnél már 417-ben írt munkájában ezt olvassuk:

“Pannónia európai ország, amit nemrég a hunok foglaltak el, ezt az országot a nép saját nyelvén Hungarianak nevezi.”

A tarihi üngürüszben következetesen üngürüsz tartomány, üngürüsz népe…stb. ként szerepel a hunok állama és népe.

Leo Pittoni 17. századi művében 278-tól tárgyalja a magyar történelmet, Atilát pedig Ungária királyának nevezi.

Oláh Miklós humanista történészé esztergomi érsek, Hont vármegye főispánja híres művében is van egy megnevezés: HUNGARIA ET ATHILA!

Felmerül tehát a probléma:

Ha csak arra van forrás, hogy Athila állama Hungária néven neveztetett, akkor miért használjuk a Hunnia vagy Hun Birodalom kifejezéseket?

Vajon kinek állt érdekében bevezetnek ezeket a sosem volt terminusokat?

“Ti magyarok vagytok a legősibb nemzet, minden ma élő nemzet közül. Ezt mi zsidók, nagyon jó tudjuk. Még a kivonulás előtt, Egyiptomban, már ott is megjelentek a lovasaitok.”

“Tudtuk rólatok, hogy már az ősidők óta léteztek. Amikor a XIX. század végén a kiegyezés után a kultúrpolitikai terrort már nem lehetett fenntartani tovább, a tudományos kutatásban újra felbukkant a szkíta-hun irányzat, osztrák ügynökök kerestek meg, komoly összegeket ajánlottak, hogy a dolog ne derüljön ki. És mi megtettük a megfelelő lépéseket…” (Drechsler Miksa temesvári főrabbi – 1910)

Továbbá érdekes, hogy egy angolszász térkép a 10-11. századból Hunorum Gens, vagyis Hunok nemzetsége néven említi eleink.

Ez még nem minden!

Krónikáink is szkíta-hun azonosságunk hirdetik, Anonymustól Kézain át Thúróczyig. 2016 óra erre már genetikai bizonyítékunk is van, hála Neparáczky Endre és Török Tibor vizsgálatainak a Karosi temető 10. századi népességén.

Szinte biztos, hogy a Karosból származó minták anyai vonalon Belső-Ázsiából származnak és a hun találtat is azt valószínűsíti, hogy ázsiai hun felmenőkkel – Xionngnu – rendelkeztek.

Forrás: vilagfigyelo.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nimrodnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr8014322213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Magyar-történelem kutató, Hagyományőrző-Magazin |SZIESZTA-NETWORK © |
süti beállítások módosítása